Friday, August 9, 2013

Salam Lebaran Diperantauan

Assalamualaikum wbt...


Hikmah Ramadhan itu mengajar erti ketakwaan insan
Hikmah Syawal itu mengajar erti kesyukuran sebagai Khalifah

Syukur alhamdulillah bertemu lagi Syawal yang mulia..sayunya hati tuk meninggalkan Ramadhan penuh keberkatan..buat diri ini Ramadhan kali ini memang banyak membawa erti. Pelbagai dugaan dilalui..namun syukur alhamdulillah ALLAH meminjamkan kekuatan dan kesabaran tuk melaluinya..
Terima Kasih ALLAH...

Okeyy..lets story mory about MY Hari Raya..

This years dah masuk 2nd time saya beraya di perantauan *walaupon hanya kt Sabah..perantauan gak kan...hikhikhik....ok..memang sgt mencabar emosi la bila terpaksa beraya ditempat orang and jauh dari family plus kena bertugas lagi di hari raya...huhuhu..sodih!
 .....Tapi.....
Ni la pengalaman hidup namanya..ALLAH nak saya blaja jd lebih kuat..hehehe.. This year feeling raya agk kurang and badan pon kurang sihat..namun hari raya tetap dirai dgn penuh kesyukuran...Alhamdulillah....kami tetap beraya walau xsama2 family*baju raya standby lam kereta..raya sakan ok! hehehe..ok laa...xda apa2 kot..semua sama jaaaa..kampung halaman or perantauan raya tetap raya..yg beza cuma tempat dan orang2 disekeliling kita..hehe

Ehemmm...ehemmm..so dengan ini saya nak bagi ucapan sikit... (^_^)

Khas buat keluarga tercinta dan sanak saudara di Johor, family di Selayang, sahabat2..
Ampun dan maaf dipinta atas segala kekhilafan samada yg disengajakan ataupon tidak, minta dihalalkan segala yang diberi..semoga lebaran ini ALLAH berikan kebahagian buat kalian..saya sayang semua..

SALAM EID MUBARAK

Dari kejauhan..Negeri Di Bawah Bayu

~Til We Meet Again~
Wassalam(^_^)v

 
 

No comments:

Post a Comment